Fod dine negle | Top 5 næringsstoffer til stærke, sunde negle

Feed your nails | Top 5 nutrients for strong, healthy nails
Tørre, skøre, svage negle; kamme, buler og misfarvning... vi oplever dem alle på et tidspunkt. Og selvom det er frustrerende, når vores negle ser grimme ud, er det også bekymrende, når man tænker på, at neglesundhed er en indikator for den generelle sundhed; viser mangel på vigtige næringsstoffer i vores kost.

Vær ikke bekymret. Du kan støtte din stræben efter stærkere, længere og sundere negle (og dermed mere optimal generel sundhed) med nogle enkle – og velsmagende – madudvalg. Her er vores favoritter.

1. Proteinkraft
Negle er lavet af et fibrøst strukturelt protein kaldet keratin, og selvom keratin kan være "dødt", er dets produktion nøglen til at bevare stærke negle. Protein er derfor vores første mødested for at holde neglene stærke på grund af dets væsentlige rolle i at øge keratinproduktionen. Som et vegansk-venligt mærke går vi ind for at hente dit protein fra tofu, linser, bælgfrugter og kikærter.

2. Så stærk som jern
Jern er afgørende for at hjælpe vores blod med at transportere ilt til hver celle i vores krop ... inklusive vores negle. Og hvis du begynder at opleve lodrette kamme, konkave eller sprøde negle, er mangel på jern den mest sandsynlige årsag. Primære plantebaserede jernkilder omfatter grønkål, spinat, broccoli, bønner, jordnødder og frø. For at øge deres absorption skal du parre med C-vitamin-rige fødevarer som peberfrugt, tomater, appelsiner og jordbær.

3. Mineralmagi
Svage negle og lodrette kamme kan også være tegn på, at vi mangler vigtige mineraler som magnesium, zink, mangan og kobber. Vores råd? Kom i fuldkornsprodukter til morgenmad, tilføj fuldkornshvede, quinoa eller sorte bønner til dine frokost- og middagsvalg, plus opsøg sunde snacks i form af edamamebønner, mandler og solsikkefrø.

4. Boost Biotin
B-vitaminer er velkendte for de fordele, de tilbyder negle (såvel som hud og hår); hjælper med at skabe røde blodlegemer, som transporterer ilt og næringsstoffer til neglebunden. Et bestemt B-vitamin, dog biotin – også kaldet vitamin B7 – er afgørende for en sund neglevækst. Biotin, der er kendt som et kraftcenter for neglesundhed, hjælper med at fremme sund cellevækst og hjælper metabolismen af ​​proteinopbyggende aminosyrer. Hold dit biotinniveau oppe ved at spise yoghurt, avocado, brune ris, sød kartoffel og hørfrø.

5. Fugtvidunder
Tørre, skøre eller afskallede negle er et tydeligt tegn på, at dine negle ikke får den fugt, de har brug for. Indtast Omega-3 fedtsyrer - nærende og smørende, disse hjælper med at bevare det glatte, skinnende udseende af sunde negle. For at øge Omega-3-niveauet skal du spise tofu, chai-frø og hørfrø.

Glem ikke…
Selvom det måske ikke er en fødevare, spiller vand en så vigtig rolle i at beskytte neglesundheden, at det er vigtigt, at vi inkluderer det her. Fyld op på den hydrering, som vores krop mister hver dag i sine naturlige processer, og hold alt til at fungere optimalt ved at drikke omkring 8 glas eller mindst 1,5 liter vand.

En sund kost virker endnu bedre sammen med noget førsteklasses neglepleje … Udjævnende, nærende og styrkende, vores prisvindende Acai Nail Elixir er en perfekt negleplejepartner takket være dens berigede blanding af argan- og baobabolier sammen med antioxidanten Acai Berry, Vitamin E og aminosyrer . Udforsk det i detaljer og gennemse vores komplette udvalg af fremragende målrettede neglebehandlinger i vores Apothecary-kollektion her .